Қоғамдық тамақпен қамтамасыз етілуге дайындығын, асхана тазалығын, ас мәзірін тексеру
Қоғамдық тамақпен қамтамасыз етілуге дайындығын, асхана тазалығын, ас мәзірін тексеру туралы
Біз, төмендегі комиссия мүшелері, мектеп асханасында оқушылардың күнделікті ыстық және қоғамдық тамақпен қамтамасыз етілуін, ыстық тамақ және қоғамдық тамақ сапасын, даярланатын тамақтың түрлерін, асхананың тазалығын, тамақтану барысында оқушылардың өзін - өзі ұстау мәдениетін қадағаладық. Мектеп асханасын бақылау барысында атқарылатын мәселелер:
Мектеп асханасы оқушыларды ыстық және қоғамдық тамақпен қамтамасыз етуге дайындығы.
Тексеру қорытындысын:
ü Ас мәзірі күнделікті ауыстырылып, балалардың тағамы түрлендіріліп беріледі.
ü Асхананың тазалығы, санитарлық - гигиеналық жағдайы және аспазшылардың формалары талапқа сай.
ü Қойма бөлмесіндегі температуралық режим сақталған.
ü Азық-түлік, жармалар өз орнында, беттері жабық.
ü Мұздатқыш пен тоңазытқыштағы азық - түліктердің жарамдылық мерзімі тексерілді.
ü Күнделікті ас мәзірі СЭС талаптарына сәйкестендіріліп, оқушы және ата - аналар үшін ілініп тұрады.
ü Ыдыс - аяқ жуатын бөлме талапқа сай.
ü Қолданыстағы ыдыстар сынығы жоқ, таза.
ü Оқушылар күнделікті 2 ауысым бойынша, бекітілген кестеге сәйкес тамақтанады.
ü Әкімшілік және мұғалімдер кезекшілігі бар.
ü Бастауыш сынып оқушыларын сынып жетекшісі кесте бойынша тамаққа өздері алып келеді.
Оқушылардың тамақтану кезінде өзін - өзі ұстау тәртібі қалыптасқан.